Debat/foredrag 2017

 

 

Kjeld-Fredens.jpg

*UDSOLGT*

Torsdag d. 25. oktober 2017
kl. 19.00 i Folkekirkens Hus 

Kr. 150,-
KJELD FREDENS

Mennesket i hjernen
Hjerneforskning har givet os en større forståelse for menneskets mentale landskab. Det har ændret vort syn på, hvordan man kan fremme læring.

Viden om hjernen er vigtig, men vi tænker ikke bare med hovedet, det er mennesket der tænker, og her drejer det sig om en dynamisk samspil mellem gener, kroppen, hjernen og individets omverden. Netop dette helhedssyn er centralt i den nyeste neuropædagogik, som er beskrevet i bogen ”Mennesket i Hjernen.”

Kjeld Fredens er en yderst rutineret og kompetent foredragsholder. Hans foredrag er afslappende og med en uformel stemning, hvor indholdet serveres humoristisk – uden at det går ud over budskabets seriøsitet..  Kjeld Fredens er adj. professor ved reCreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han er uddannet læge, og har været lektor (hjerneforsker) ved Århus Universitet. Derudover har han været rektor ved Skive Seminarium, samt udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter og vismand i Kompetencerådet. Tidsskriftet Kognition & Pædagogik havde også Kjeld Fredens som redaktør, ligesom han har været censorformand ved Masteruddannelse i Læreprocesser ved Videnscenter for Læreprocesser, Aalborg Universitet – og er modtager af FTF´s kulturpris 97.

Charlotte Meng.jpg

Onsdag d. 25. oktober kl. 17.30
til fællesspisning. Pris 25 kr.
Oplægsholder: Charlotte Meng
Samtalesalon
Kom med til en spændene aften, hvor vi sammen skal debattere normalitets begrebet. Vi starter ud med spisning til kr. 25 ,-. Menuen er nakkesteg med rodfrugter og timian kartofler. Charlotte Meng fra De Frivilliges Hus vil via konceptet ”samtale salon” sætte os sammen i små grupper til debat. Man er altid velkommen til kun at lytte i de enkelte debatter.

Tilmelding her

debat OPUS.JPG

Onsdag d. 8. november kl. 19.00
Kom og hør lederen fra OPUS Ditte Lammers oplæg om ”Tidlig indsats ved skizofreni -diagnose og behandling”

Daglig leder af OPUS (Ambulatorium for unge med skizofreni), psykolog Ditte Lammers fortæller om skizofreni og nogle af behandlingsmulighederne”

Tilmelding her

Debat Knut Den sociale skadestue.jpg

Onsdag d. 22. november kl. 19.00
Oplægsholder: Knut Arild Guldbrandsen
Èn at tale med

Den Sociale Skadestue, ”når du får brug for en at tale med”. 22 år efter åbningen af Danmarks eneste ”skadestue” af slagsen, debatterer og opsummerer daglig leder Knut Arild Gulbrandsen , hvad alle møderne og samtalerne med borgerne i Nordjylland har givet af erfaring og oplevelser.  Knut forsøger at sprogligøre hvad der er essensen i de mange møder hvor borgerne oplever at de får hjælp og får mod på en runde mere med livet og de glæder og udfordringer, der er i det. 

Tilmelding her 

Morten Albæk.jpg

*UDSOLGT*
Morten Albæk
DET GENNEMSNITLIGE MENNESKE

Torsdag den 23. november kl. 19.30. Pris kr. 250,- i Folkekirkens Hus

”Sandsynligheden taler stærkt for, at man ikke har særlige evner. At man ingen særlige talenter besidder. At man slet ikke er noget særligt” siger filosoffen Morten Albæk.

“Op igennem 1990’erne og 00’erne har vi skabt en kultur, der alene har opfordret mennesket til at definere sig selv ved sine ambitioner, drømme og fantasier. En kultur, der reproducerer folks manglende evne til nøgternt at vurdere egne evner ved at anspore dem til konsekvent at overvurdere dem”. Så kontant er meldingen fra Morten Albæk, der står bag bogen Det gennemsnitlige menneske – om at lede sig selv og andre i en global verden. 

Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte mennesker, som skal arbejde flittigt og gøre vores bedste hver eneste dag, hvis vi skal opleve succes og bidrage positivt til verden.

I foredraget deler han sine tanker om vigtigheden af at være et helt menneske i en moderne og omskiftelig verden. Han forklarer, hvorfor man hverken kan være en god leder, en god medarbejder eller et godt menneske, hvis man ikke er ærlig i omgangen med sig selv og med andre. De kontante refleksioner sættes løbende i relief med Albæks fortælling om sin egen opvækst og sine personlige erfaringer fra ungdoms- og voksenlivet.

Morten Albæk er medstifter af og CEO for Voluntas Investment & Advisory A/S. Han er tidligere Group Senior Vice President & Chief Marketing Officer i Vestas Wind Systems A/S. Før tiden i Vestas var han leder i Dansk Banks afdeling for Idea Generation and Innovation. Morten Albæk er cand. mag i historie og filosofi fra Århus Universitet. Han er adjungeret professor ved institut for uddannelse, læring og filosofi, Aalborg Universitet. Han er den første og eneste dansker, der er kåret og fremhævet af det anerkendte amerikanske magasin ”The Internationalist” som en af de mest innovative marketingsledere i verden.